Compliance

Samenwerken wordt steeds belangrijker, juist ook over organisatiegrenzen heen. Klanten verwachten dat ze snel geholpen worden bij het aanvragen van een dienst of het kopen van een product. Dit zorgt voor uitdagingen op het gebied van compliance. Beveiliging en betrouwbaarheid van gegevens is van groot belang. Processen met weken wachttijd kunnen echt niet meer.

De oplossing is compliance by design: een proces zo uitdenken en digitaliseren dat het soepel en automatisch op de juiste manier verloopt. Ons open platform Validana biedt dit en is een krachtige tool om uitdagen aan te gaan.

Klein beginnen, groot resultaat

Door klein te beginnen leer je een proces goed kennen. Door daarvan te leren bouwen we een modulair systeem dat steeds verder uitgerold kan worden.

Van regels naar code

Samen met onze klanten vertalen wij de processen, business rules en wetgeving naar toepasbare regels in code die automatisch uitgevoerd kunnen worden.

Compliance by design

Onze applicaties
biede compliance by design in een geautomatiseerde workflow. Hierdoor zijn controles achteraf niet nodig.

Binnen organisaties wordt compliance by design steeds belangrijker, en in het verlengde daarvan data integriteit. Zeker nu er steeds meer samengewerkt wordt over (organisatie)grenzen heen.

Compliance by design gaat over een vaste werkwijze die gevolgd wordt om een betrouwbaar resultaat te krijgen waarbij tussenstappen onweerlegbaar vastgelegd worden volgens van tevoren afgesproken regels. Data integriteit betekent dat opgeslagen data kloppend en consistent is over hele lifecycle van de data.

Binnen organisaties is het bereiken van compliance by design en data integriteit een enorme technische uitdaging. Zodra er over organisatie grenzen samengewerkt moet worden, wordt de uitdaging alleen maar groter. Meestal maakt men koppelvlakken waardoor de ene partij data kan delen met andere partijen. Hierbijis het lastig om garanties te geven op de betrouwbaarheid, oorsprong, geldigheid en integriteit van de data. Het Validana platform geeft deze garanties wel door de partijen op een veilige en uniforme manier data uit te laten wisselen conform van tevoren geprogrammeerde spelregels, de smart contracts.

Validana biedt compliance en data integriteit by design en maakt betrouwbare samenwerking bij organisatie overstijgende processen eenvoudiger.

Usecase: De omgevingswet

Samen met de gemeente Deventer zijn we klein begonnen: de regels voor het aanvragen van een vergunning voor een bijgebouw hebben we omgezet in computercode en gecombineerd met gegevens van het Kadaster en verschillende basisadministraties. Via de bijbehorende applicatie kan je eenvoudig je bijgebouw intekenen en krijg je binnen enkele seconden uitslag over wat wel en niet kan. Dit zorgt voor een hoog serviceniveau richting de burger en compliance by design voor de gemeente.

Lees meer over de omgevingswet en deze pilot in onze blog.

Meer over de omgevingswet

Ook aan de slag met compliance?

Validana is een high-performance open-source ecosysteem gebaseerd op krachtige concepten uit de blockchain technologie. Met Validana automatiseert u bestaande processen en biedt u transparantie en zekerheid aan gebruikers.

HIGH PERFORMANCE

Al onze toepassingen zijn high-performance en maken geen gebruik van energieverspillende algoritmes. Onze blockchain verwerkt duizenden gegevens per seconde waardoor schaalbare en realtime toepassingen mogelijk zijn.

COMPLIANCE BY DESIGN

Met slimme contracten bepaalt u de spelregels van uw applicatie. Deze contracten zorgen voor compliance by design. Coinversable helpt u graag mee met het opstellen van deze regels en het programmeren van de slimme contracten.

AS A SERVICE

Coinversable heeft een robuste eigen infrastructuur geheel ontworpen om Validana toepassingen te draaien. Daarmee bent u er van verzekerd dat uw toepassing altijd online is wanneer uw klanten deze nodig hebben.

INTEGRATIE / API

Ook wanneer u al een bestaande applicatie of website heeft helpen wij u graag met koppelen met de blockchain. Onze blockchaintoepassingen zijn standaard afgeschermd van de buitenwereld. U bepaalt wie er mee kan doen.

DASHBOARD

Coinversable bouwt applicaties van a tot z. Bij elke applicatie die wij opleveren zit standaard een online dashboard geschikt voor desktop, mobiel en tablet. Zo kunt u uw applicatie eenvoudig gebruiken en delen met anderen.

OPEN SOURCE

Validana is een open-source platform. Coinversable gelooft niet in vendor lock-ins en heeft daarom de broncode van Validana beschikbaar gemaakt op gtihub. Zo kan iedereen ermee aan de slag. Ga naar Validana.io voor de broncode.

AUTRAQ – compliance in keten

Autraq laat het unieke verhaal van ieder product zien. Zo gebruikt in Tanzania een coöperatie van boeren die cashewnoten verbouwen Autraq om aan klanten in West-Europa te laten zien waar ieder zakje noten vandaan komt en welke weg dit product heeft afgelegd totdat het bij de klant is. Zo kunnen ze laten zien dat het een eerlijk en kwalitatief product is.

Validana zorgt hier voor een betrouwbare log van de afgelegde weg van ieder product en laat zien welke geverifieerde partijen op welk moment betrokken zijn geweest bij de productie, verwerking en het transport van de noten.

Naar Autraq.com

Meer projecten

Lerarenbeurs – DUO


Samen met DUO hebben we een project gedaan waarbij een subsidieregeling voor leraren verregaand is geautomatiseerd en er in potentie in enkele seconden een toekenning plaats kan vinden.

Naar blog

Nomoni – De Gasfabriek

Samen met innovatiecampus De Gasfabriek hebben we een tool ontwikkeld waarmee studenten, startups en corporates makkelijk samen kunnen werken aan innovatieve producten.

Nomoni

Uw project hier?

Ook aan de slag met compliance by design? Wij denken graag mee. Onze aanpak zorgt voor snel resultaat in uw organisatie. Neem vrijblijvend contact op, dan praten we graag verder.

Contact